طرح روی جلد

ساخت وبلاگ

به همت دانشکده علوم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه تهران و گروه مردمک، همایشی در تاریخ 30 مهرماه 1396 در خصوص ترویج و روش های کتابخوانی نوجوانان برگزار گردید .

انواع فنونی که به کار برده شده بود تا دانش آموزی در این دوره در میان ما ایرانیان کتاب نخوان به کتاب علاقمند شود را مطرح کردند و با ما در میان گذاشتند. الحق زحمت زیادی صرف شده بود. من به دقت تک تک کتبی که نامشان برده شد را همزمان برای فرزندم که در آنجا حضور نداشت میفرستادم.

تا این که صحبت به تاثیر جذابیت طرح روی جلد کتاب ها رسید. دیگر حواس من پرت شد. دیدم که چقدر خاطرات شیرین با طرح روی جلد کتاب های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دارم. آهوی گردن دراز، پری دریایی، مهمان های ناخوانده، خرسی که می خواست خرس بماند، آدم برفی، کوه های سفید و اصلا خود جوجه کانون، آن شکل هندسی دوست داشتنی که به انحناهای ملایم به هم میرسید و ما را به کتاب می رساند.

آن زمان ها کتاب در زندگی ما جای خودش را به طور کامل و مشخص داشت. هدیه عید مادرم برای بچه های فامیل همیشه اشتراک سالیانه کتاب های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بود. از یک کتابدار و فهرست نویس کانون مگر میشد انتظار دیگری داشت؟ در دورانی که قبل از ورود به مدرسه اول باید محتویات کیفمان را نشان میدادیم، چقدر کتاب بین ما دانش آموزان رد و بدل میشد و چه خطراتی را به جان می خریدیم تا بخوانیم.

ایام تلخ و شیرین زندگیم هر یک به نام یک کتاب گره خورده است. از همه دردناکتر سه روزه خواندن برادران کارامازوف بود در همان روزهایی که مادربزرگ عزیزتر از جانم در کما بود. 

حالا، کودک و نوجوان این دوره نیازهایی دارد که با آنچه ما بدان دلخوش بودیم متفاوت است. جای تقدیر دارد کسانی هستند که خالصانه این نسل پرهیاهو را به ساحل آرامش مطالعه رهنمون می گردند.


برچسب‌ها: دانشگاه تهران, علم اطلاعات و دانش شناسی, گروه مردمک, کتابخوانی, کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

+ نوشته شده در  دوشنبه یکم آبان ۱۳۹۶ساعت 22:11&nbsp توسط لیلی بنی هاشمی  | 

گمشده هایم را می جویم...
ما را در سایت گمشده هایم را می جویم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : lilibani بازدید : 112 تاريخ : چهارشنبه 10 آبان 1396 ساعت: 13:36