صنعت چاپ و نشر در مالزی

ساخت وبلاگ

مقدمه مترجم
پس از اجرای طرح ملی سوادآموزی، میانگین نرخ مطالعه در کشور مالزی در ۱۹۸۲ (۱۳۶۱ شمسی) از یک تا ۲ صفحه در سال در عرض ۱۴ سال، در ۱۹۹۶ (۱۳۷۵ شمسی) به ۲ کتاب در سال رسید. اگرچه این نرخ، رشدی فزاینده داشت اما از آن تاریخ تا سال ۲۰۰۵ (۱۳۸۴ شمسی) هم چنان ثابت باقی مانده است. برای مقایسه خوب است که بدانیم کمترین نرخ مطالعه متعلق به کشور امارات متحده عربی با ۶ دقیقه مطالعه در سال است. اگر نرخ معمولی مطالعه یعنی خواندن ۲۰۰ تا ۲۵۰ کلمه در دقیقه را در نظر بگیریم و متوسط کلمات یک کتاب با ۲۵۰ کلمه در هر صفحه را معادل ۱۰۰۰۰ کلمه در نظر بگیریم درمی‌یابیم نرخ مطالعه هر فرد در امارات متحده عربی حدود ۶ صفحه یا دو صدم یک کتاب در سال است.

آموزش‌وپرورش در کشور مالزی رایگان است و اکثریت جوان این کشور به سه زبان به کتاب دسترسی دارند. دولت برای افزایش سرانه انتشار کتاب، طرح‌های تشویقی و وام‌های مدت‌دار و کمک‌هزینه ترجمه خصوصاً برای انتشار آثار ادبی به زبان‌های غیربومی ارائه نموده، هم‌چنین ناشران مستقل و غیردولتی، پس از پیوستن دولت به معاهده برن، با برخورداری از مزایای خرید حق طبع و نشر، به آثار پرفروش روز دنیا به سرعت دسترسی دارند.

با توجه به اقبال عمومی در خصوص کتب دیجیتالی، هم ناشران دولتی و هم ناشران مستقل در تلاش برای ورود به این بازار جدید بوده و نمایشگاه‌های بین‌المللی سالانه در این رابطه، نمایانگر بسط و توسعه صنعت دیجیتال در این کشور است. هر چند برای همگام شدن با دنیای پیشرفته‌تر راه درازی باید طی شود.

برای مطالعه بیشتر این مقاله، به سایت مجله الکترونیکی "کتابدار 2.0" رجوع کنید.

 درباره مجله

مجله‌ای حرفه‌ای، کارآمد و فناورانه که توسط کتابداران و متخصصان علم اطلاعات، تولید محتوا می‌شود. مجله به صورت الکترونیکی منتشر می‌شود و بستر اتاق تحریریه‌ بر شبکه‌های اجتماعی شکل گرفته است. 

http://lib2mag.ir


برچسب‌ها: صنعت چاپ و نشر, مالزی, نرخ مطالعه, حق طبع و نشر, کتاب
+ نوشته شده در  شنبه بیست و پنجم آذر ۱۳۹۶ساعت 6:44  توسط لیلی بنی هاشمی  | 
گمشده هایم را می جویم...
ما را در سایت گمشده هایم را می جویم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : lilibani بازدید : 112 تاريخ : شنبه 9 دی 1396 ساعت: 20:44